Bra ledarskap handlar om att få ut det bästa av teamet och varje anställd. På HR- och ledarbloggen kan du läsa om ledarskap som bidrar till att få arbetstagarna och organisationen att prestera optimalt. Vi skriver också om HR Management-teknologi och säkerhet.

Skapa arbetsglädje i coronatider

Av Simployer Sverige 8. juni 2020

Motiverade och engagerade medarbetare krävs för att en verksamhet ska bli och förbli riktigt lönsam. Men hur skapar man arbetsglädje i organisationen i den speciella situation som vi befinner oss i just nu? Med många som arbetar hemifrån, är korttidspermitterade eller just har kommit tillbaka efter en lång period i isolering. 

Läs mer

Tema: företagskultur, Digitalisering

Simployer Personalhandbok förenklar tillvaron för chefer och HR– samt för medarbetarna själva

Av Viktor Wedlin, Key Account Manager SMB 15. maj 2020

Ständigt återkommande relativt enkla frågor från medarbetarna upptar onödig tid för HR och chefer – speciellt med tanke på utmaningen att ge korrekta och enhetliga svar på varje fråga. Tid som i stället skulle kunna användas till andra arbetsuppgifter och mer strategiska frågor.

Läs mer

Tema: Digitalisering, HR Tech

7 åtgärder för att lyckas med onboarding av nya kollegor vid arbete på distans

Av Hanne Kjeldstadli Hansen, Head of Customer Care Simployer 27. mars 2020

Precis som så många andra just nu, arbetar Hanne Kjeldstadli Hansen, Head of Customer Care på Simployer, hemifrån. I tider som dessa kan hon inte träffa sina medarbetare, utan får genomföra onboarding på distans.

Läs mer

Tema: Onboarding, Digitalisering, HR Tech

Tydligare process med digitaliserat medarbetarsamtal

Av Viktor Wedlin, Key Account Manager SMB 24. mars 2020

 

Under årets första kvartal är det högsäsong för medarbetarsamtal. Enligt Simployers stora marknadsundersökning* om just medarbetarsamtal kan vi se att många verksamheter saknar en väl strukturerad process för alla delar ett medarbetarsamtal består av – från förberedelse till mål.

Läs mer

Tema: dialog, Digitalisering, HR Tech

Ligg steget före – tre megatrender inom HR

Av Henrik Sandström, Senior Account Manager, Simployer och Victoria Ödlund, HR-expert, Simployer 5. mars 2020

Långa listor och texter om framtidens HR-trender i alla ära, men har du verkligen tiden att sätta dig in i dem utöver allt annat som ska hinnas med under arbetsdagen? Lugn, vi har valt ut tre riktigt stora trender som kan vara bra att ha koll på inför 2020 – och framåt.

Läs mer

Tema: Digitalisering

Framtidens kompetensutveckling – för ett hållbart HR-arbete

Av Henrik Sandström, Senior Account Manager, Simployer och Victoria Ödlund, HR-expert, Simployer 20. februari 2020

Hållbarhet är ett nyckelord inte bara i klimatfrågan, utan också när det kommer till kompetensstrategi.

Läs mer

Tema: Talent Management, kompetensstrategier, ledning, Digitalisering

Det brådskar att digitalisera HR

Av Terje Kjenstad 10. februari 2020

Det har skett ett tydligt skifte, från att det pratas mycket om digitalisering av HR-processerna till att många känner att de ligger efter.

Läs mer

Tema: Digitalisering, HR Tech

Om HR- och ledarbloggen

Bakom HR- och ledarbloggen står Simployer. Simployer är ett av Nordens ledande HR Management-system. Systemet har idag ca 800 000 användare, och representeras i Sverige genom Simployer AB. Varje dag är vi i Simployer i kontakt med hundratals ledare och HR-specialister. På HR- och ledarbloggen delar vi med oss av vår kunskap och våra erfarenheter. Dessutom hämtar vi inspiration och lärdomar från kunder, tankeledare och experter.

Senaste inläggen

Sök i bloggen