Bra ledarskap handlar om att få ut det bästa av teamet och varje anställd. På HR- och ledarbloggen kan du läsa om ledarskap som bidrar till att få arbetstagarna och organisationen att prestera optimalt. Vi skriver också om HR Management-teknologi och säkerhet.

Smidigt flöde i det digitala ekosystemet – del 2 av 3

Av Henrik Sandström, Senior Account Manager 5. juni 2020

Det här är del två i en artikelserie om HR-masterdata där vi går närmare in på arbetsprocesser samt det digitala ekosystemet av verksamhetens olika system och dataflödet emellan dem.

Läs mer

Tema: HR Tech, masterdata

Simployer Personalhandbok förenklar tillvaron för chefer och HR– samt för medarbetarna själva

Av Viktor Wedlin, Key Account Manager SMB 15. maj 2020

Ständigt återkommande relativt enkla frågor från medarbetarna upptar onödig tid för HR och chefer – speciellt med tanke på utmaningen att ge korrekta och enhetliga svar på varje fråga. Tid som i stället skulle kunna användas till andra arbetsuppgifter och mer strategiska frågor.

Läs mer

Tema: Digitalisering, HR Tech

Simployer Ledarhandbok ger trygga och handlingskraftiga ledare

Av Viktor Wedlin, Key Account Manager SMB 8. maj 2020

I en del organisationer har ledaren varit på arbetsplatsen länge och vuxit in i rollen. I andra har hen gått kurser och ledarskapsutbildningar och har en massa erfarenheter och teorier i ryggen. Oavsett vilket, är Simployer Ledarhandbok ett användbart verktyg som gör vardagen enklare för ledare.

Läs mer

Tema: ledare, ledning, HR Tech

7 åtgärder för att lyckas med onboarding av nya kollegor vid arbete på distans

Av Hanne Kjeldstadli Hansen, Head of Customer Care Simployer 27. mars 2020

Precis som så många andra just nu, arbetar Hanne Kjeldstadli Hansen, Head of Customer Care på Simployer, hemifrån. I tider som dessa kan hon inte träffa sina medarbetare, utan får genomföra onboarding på distans.

Läs mer

Tema: Onboarding, Digitalisering, HR Tech

Tydligare process med digitaliserat medarbetarsamtal

Av Viktor Wedlin, Key Account Manager SMB 24. mars 2020

 

Under årets första kvartal är det högsäsong för medarbetarsamtal. Enligt Simployers stora marknadsundersökning* om just medarbetarsamtal kan vi se att många verksamheter saknar en väl strukturerad process för alla delar ett medarbetarsamtal består av – från förberedelse till mål.

Läs mer

Tema: dialog, Digitalisering, HR Tech

Leda på distans

Av Simployer Sverige 20. mars 2020

 

När allt fler arbetar hemifrån är distansmöten mer aktuella än någonsin. Men det är inte alltid helt enkelt att leda ett konstruktiv och inspirerande möte via en videolänk?

För att hjälpa dig att lyckas med ditt ledarskap på distans har våra experter samlat några konkreta tips. Dessa sammanfattas enkelt i följande fyra nyckelord: Förbered, Inspirera, Tydlighet samt Struktur.

Läs mer

Tema: ledare, ledning, HR Tech

Det brådskar att digitalisera HR

Av Terje Kjenstad 10. februari 2020

Det har skett ett tydligt skifte, från att det pratas mycket om digitalisering av HR-processerna till att många känner att de ligger efter.

Läs mer

Tema: Digitalisering, HR Tech

Om HR- och ledarbloggen

Bakom HR- och ledarbloggen står Simployer. Simployer är ett av Nordens ledande HR Management-system. Systemet har idag ca 800 000 användare, och representeras i Sverige genom Simployer AB. Varje dag är vi i Simployer i kontakt med hundratals ledare och HR-specialister. På HR- och ledarbloggen delar vi med oss av vår kunskap och våra erfarenheter. Dessutom hämtar vi inspiration och lärdomar från kunder, tankeledare och experter.

Senaste inläggen

Sök i bloggen